Visiting the market and shopping Chiapas-handcrafts

God morning!

My room at Erikas and her familys place. :)

My room . :)

I started this morning by doing the work-out I usually do with my coworker Jenny at lunch at Ljud och bildmedia. Felt good! Mostly because it’s reaaally cold here and I was freezing when I woke up so the excercise did well . There is no heat inside, so it’s outside temperature inside, I would guess 8-10*C at night. I slept with my union suit, my fleece jacket, my skii socks, and a thick woolen blanket. This night I’ll be sleeping with two woolen blankets. :) You could say that it’s lika s spanish winter here in the mountains. It’s 2200 metres above sea level. But during the day it’s around 15-20*C so it’s ok :)

Anyhow, after my work out I had a shower and later me and Erika went downtown.


Street of San Cristobal

Street of San Cristobal. It’s completely surrounded by mountains.

San Cristobal is beautiful, very colonial and picturesque. It’s surrounded by mountains and the air feels so clean here too.

We walked to the main market and ooooh, so many nice things here. It’s really beautiful, and there are so many, all home made, organic, ecologic etc. It’s really beautiful artwork, and so cheap. I’m actually thinking about opening some sort of webshop with artwork from Mexico, both Oaxaca and Chiapas have beautiful things, from clothes, quilts, rugs, jewelry, furniture, bags, everything  that at least I really would like to have, and I think lot of other Swedes would enjoy it too.

Really beautiful work with all these bags.

Really beautiful work with all these bags. One of the small handbags on the table costs about 80 pesos (40SEK), and everything is made by them!

Eating the best falafel I've ever eaten!

Eating the best falafel I’ve ever eaten!

After the marked we ate lunch – Falafel with pita and hummus – and damn, it was the best falafel I have ever tasted. Sooo goood!!! The place is also called Falafel and it’s on the street Maria Adelina Flores.

After the falafel we walked around for a bit but we were both tired and went home around 17, to relax. For dinner we ate Enchilladas, and tomorrow the restaurant is celebrating 3 years so we are going there for their aniversary party. :)

So, good night!

 

7 tankar på “Visiting the market and shopping Chiapas-handcrafts

  • Jag tror att man kan tjäna en slant på tradera och så iaf. Eller loppis och sälja bland vänner. Eller till större företag. Känns mys med en liten sån butik också.
   Iaf så kan man garanterat ha ett sånt jobb härifrån och via tradera och tjäna tillräckligt för att överleva här :) lite svårare från sverige.. hehe. Men jag är jättepepp. Erika kan vara vår mellanhand. Hehe.

    • Jo man kan få ganska billigt här om man köper flera också. Frakt rätt dyrt, ett kg kostade nästan 250 spänn att skicka till Sverige. Så man får räkna lite på det. Eller komma hit med några tomma resväskor och bara köpa massa fint. Det vill jag göra :)

     • Vi kan prata med en kompis till mig som handlar och säljer från alla möjliga länder.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s