Planerar och blir fattigare

Hej hej,

Håller på att planerar lite för resan, den ska verkligen bli av nu, jag har berättat om den för alla nu tror jag, kan inte fatta att det verkligen ska hända! Wohooo!! Jag har gjort upp en ungefärlig reseplan och budget och är i kontakt med en resebyrå som kanske ska hjälpa mig med flygresor, så det är på geeeeee.

Idag var jag och tog min första spruta, twinrix mot hepatit A och B. 550:- för en dos. Om 4 veckor ska jag ta nästa twinrix (behövs 3) och då ska jag också prata med läkaren om fler vaccinationer jag måste ta eller kan behöva… men antagligen blir det mot gula febern, malaria, tyfoid och kolera. Kanske även rabies och tuberkulos? Måste lägga ut ungefär 2500:- på vaccinationer. Mycket pengar… Men men! Vad gör man inte för att minska risken för att insjukna i något dödligt. Som sjuksköterskan sa ”Jag tror nog att din mamma och pappa gärna vill att du tar dem…” Haha!

Har även idag inhandlat nödvändiga prylar inför resan för ringa tusenlappen. Jag reste ju senast med min backpackerrygga (plus fäktväskan då) och det var ju kaos där. Så nu har jag inhandlat några olika fackindelare för smartare förvaring, ett myggnät att ha över sängen där jag ska sova så att jag slipper bli kalasad av konstiga insekter, och några olika sorters ”gömda” värdefack, att ha tex under byxorna, tröjan och i skärpet. Så blir jag rånad hoppas jag åtminstone ha något viktigt kvar :) Det jag är mest orolig över är att de ska sno min kamera, fy vad tråkigt det skulle vara om bilderna försvann. Jag ska nog signa upp mig på något internetbaserat backup-system (har kollat på justcloud), men frågan är hur ofta man har tillgång till internet där borta för att förvara bilderna online. Och de här med att ha telefonen med sig… en iphone lär ju bli snodd hur lätt som helst. Men om jag förvarar den innanför byxan och bara använder den på toaletten för att kolla mailen, whatsappa och blogga lite? ;) Hahaha. Fan att man blivit så beroende av att ha internet på sin telefon. Det skulle inte ha varit några problem alls för några år sen.

Nu har jag inte riktigt råd att köpa något mer inför resan, iaf inte denna månad.


What I bought today.

 


Lite vaccinationspapper och info. Den blåa är vad jag troligen behöver ta och priser. Den gula är ett litet häfte med de vaccinationer jag innehar, som jag måste ta med mig när jag reser. På vissa ställen måste man visa upp det för myndigheterna att man innehar den vaccinationen som krävs, tex gula febern.


Mitt första vaccinationsplåster :) Iaf i vuxen ålder, haha.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s