Dag 1

Jó reggelt!

Det är godmorgon på ungerska ;) Hehe.

Igår när jag kom fram så käkade jag runt deák ferenc tér, sen vandrade jag runt på den stora shoppinggatan och tog en islatte. Gerys granne Nori skulle komma hem lite tidigare från jobbet, så vi möttes vid Pillango där de bor, och hon öppnade åt mig. Jättefin lägenhet, himla fin inredd, och vääärsta stora terassen och allt. Jättefint verkligen. Jag passade på att sova lite innan jag mötte upp Gery vid Astoria, vi vandrade runt i de judiska kvarteren, han kan massa intressant om allt i denna stad. Vi satte oss på en ruinbar som hette Szimpla Kert, tydligen är typiskt ungerskt, men så jäkla häftigt! Det är barer som köpt upp gamla ruiner och inrett det lite arty, hänger stolar och fisknät i taket och sånt. Supermys.

Sen vandrade vi runt massa till, det är som en labyrint där. och på något sätt så var vi vid deák terrenc fér, kände igen valvet som finns med på bild här under, haha. Himla skönt att bara gå runt med någon som hittar. Jag ska försöka fota och filma mer idag, det var så himla mycket fint på vägen! Finns små barer och restauranger utomhus i varenda hörn ”downtown” och folk hänger överallt. Sista stoppen var vid acquarium som är en konserthall och utanför finns det massa bord och sittplatser i en trappa, mys. Två öl för ca 1200 Ft, vilket är ungefär 37 kr. Och detta på en väldig stor och välkänd bar i centrala budapest. Haha. Sjukt!


På flyget! Haha. Kul med gopro.


Runt Deák terenc fér, en skönt valv med ett litet kafé under.


Skön misstagsbild! Haha.


Min goda iskaffe. Tydligen med massa annat gott i, glass och grädde. Haha. 30 grader i solen! Som ni ser, helt tomt på solplatserna. Bakom mig var det fullt av folk. :)


Gerys lägenhet! Fet!


Ute på Szimpla Kert med min host!

Nu ska vi vidare ut till parlamentet, basiliken, slottet och sånt. Sen ska jag ta o bada i källorna när Gery är på jobbet! Ses!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s