Köpenhamn 2

då ska jag berätta lite om andra köpenhamnsresan, den var otroligt spontan, vi åkte helgen 2-4 dec, och bestämde det helgen innan när vi var på fest hos carro. hon skulle dit för att gå på konsert med noel gallagher med en annan person som var tvungen att hoppa av, så funderade de på att sälja biljetterna först, men så frågade carro mig ”skulle inte du vilja följa med då?” o jag funderade lite på det… så ba, okej, vi gör det! haha.

åkte fredag efter jobbet till arlanda med bilen, asskönt, var nere två timmar senare i köpenhamn, från flygplatsen hem till sören tog det 7 minuter med tunnelbana, så himla skönt! vi hade frågat först om vi kunde sova hos oskar, men då skulle robert o gänget åka ner, så vi frågade sören istället (han jag sov hos förra gången) och det gick jättebra :)

vi kom till honom o chillade lite, duschade o så, sen gick vi ut typ 23.30 eller nåt, mötte upp oskar vid norrport och så gick vi till en irländsk pub, jättemysig sunkpub, o fy vad alla var fulla där! haha. man kunde verkligen inte ha tråkigt, man hade så mycket att titta på och prata om! :) det blev en liten fyllefest för oss också, som bara skulle gå ut och ta en öl, men ölen är billig och barerna öppna sjukt länge, så vi kom hem runt 6-snåret! helt sjukt. men det var himla kul att vi tog tag i fredagen och gjorde nåt, då kändes den inte bara bortkastad för att man kom ner så sent på fredagen!


carro, oskar, sören och hvad (stavning?) på den irländksa puben.

på lördagen sov vi ut, vi hade ju inge bråttom att ta oss någonstans riktigt eftersom vi skulle på konsert runt 21. vi vaknade väl runt 12-13, käkade jättegod frukost tillsammans. vi hade tänkt att gå lite tidigare för att kolla lite i affärer och sen gå på tivoli, men vi sket i affärerna och kom inte hemifrån förrän runt 16 (efter att ha kollat igenom alla bilderna på carros telefon, haha). vi åkte till tivoli och det var sjukt mysigt där! jättefint upplyst och fina små julstånd. och attraktionerna såg så himla häftiga ut, ja o carro ville verkligen åka allt, men det var ju inte så jättevarmt heller, haha… vi bestämde att vi tar det nästa gång vi kommer hit, någon gång på sommaren :)

vi hade värsta turen med att käka, det var lite kallt att gå runt utomhus i timmar, och vi var hungriga, så ställde oss i en relativt lång kö till en ”inomhus” restaurang. vi hade värsta turen, det var två sällskap före oss som hoppade av, och sen kom en kypare ut och sa ”jag har ett bord för två”, så var det inga innan oss som bara var två, så vi hann inte stå mer än 5 minuter i kö, sweeet! att pizzan kostade typ 150 svenska kronor var väl mindre kul, men men.


man kunde åka små kärleksbåtar där.. men vi kände oss romantiska nog som stod o tittade på dem… :)


skål för köpenhamn!

efter tivoli så drog vi till konserthuset, som vi trodde låg nära tivoli men det visade sig att det var en bit bort, men det var lätt att ta sig dit iaf. jättemysigt folk där, det var som en liten sal där det fanns olika barer, så alla köpte öl och satt eller stod och snackade. vi hade sittplatser så vi kände inte att vi behövde gå in o se på förbandet, utan hellre satt där och drack öl. när vi sen gick in till hallen (det var på håret att vi missade noel gallaghers entré!), så visade det sig att ALLA hade sittplatser! undra om någon ens såg förbandet haha, stackarna.
konserten var jättebra! han körde alla bra låtar från skivan, plus några oasis-låtar, de kändaste. alla sjöng o dansade med, stod upp vid sina sittplatser, så himla skönt o städat! :) men efter konserten så mådde man verkligen på topp!


noel gallagher

efter konserten blev det utgång på staden, vi var först vid studentpalatset där vi pratade med 2 danskar, den ena skulle visa hur han åkte skidor i en slalombacke, såg ut som en liten dans, o han fick publik från folk som stod utomhus utanför fönstrena som applåderade åt honom, haha.
vi gick vidare sen till en färöisk bar, där folk från färöarna hängde, jättekonstigt ställe och konstigt folk, det var gamla och äldre som kysstes och höll på, det gick rykten om att det var incest där på ön haha. men det var lite kul iaf.
vi träffade också två danskar där, den ena som det gick att prata med, den andra som var helt oförståelig, haha, alltså vi bara skrattade åt varandra för att vi inte förstod någonting alls, och han vägrade prata engelska! haha. men det var väldigt roliga människor, han den oförståelige var aslång också!
sen drog vi vidare till en typ undergroundklubb med bra musik ;) där mötte vi upp sören och vhad igen. vi var inte där så länge, utan började röra oss hemåt sen, men då var klockan ändå typ 5.30. :) vi tog taxi också, kosta typ bara 200 spänn hem, sjukt skönt!


carro raggade upp två danskar

vi kom upp lite tidigare på söndagen tror jag, och åkte till christianhamn där vi åt frukost på café först. sen gick vi till christiania, carro hade inte sett det förut, men igen, supermysigt! vi gick in i massa butiker som jag inte var inne i sist, och vi skulle tagit ut mer pengar ändå, man ville ha så mkt! jag skulle ju köpa den där färgglada jackan men jag ångrade mig innan så jag tog inte ut tillräckligt med pengar, och nu ångrar jag mig efter igen att jag inte köpte den. NÄSTA GÅNG!! haha.

vi klättrade även upp i trädkojan som vi såg sist vi var här, och det var solnedgång precis då, så hiiiimla vackert att se det från trädet och över sjön!


carro får såklart också en sån här bild ;)


lovecouple ;) helt oredigerad bild, solnedgången var verkligen fantastisk!

efter ett par timmar där så skildes våra vägar, carro skulle till malmö för att åka bil till fjällbacka, och jag skulle till sören för att hämta mina grejer och åka till flygplatsen.

det var en otroligt härlig helg i köpenhamn, väldigt händelserik och mysig! är himla glad att jag följde med!
hurra för köpenhamn!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s